2011. godine KLIK PAR se prijavljuje na natječaj – dodjela bespovratnih sredstva za povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, od 1000 prijavljenih, mi smo jedna od 50 malih tvrtki koje uspijevaju potpisati ugovor.

U lipnju 2013 potpisan je ugovor sa središnjim agencijom za ugovaranje i financiranje u iznosu od 249.575,92 eur-a, od čega su 186.233,55 eura ili 74,62% bespovratna sredstva, a preostali dio smo morali osigurati sami.

A ovo su bili tzv „specifični ciljevi“ koje smo imali na početku projekta 2011 i same prijave na natječaj:

  1. Povećanje konkurentnost poduzeća kupnjom nove opreme , a ujedno povećati vrijednosti gotovih proizvoda
  2. Doprinos razvoju lokalne zajednice i otvaranje novih radnih mjesta
  3. Motivacija i poticaj drugim malim poduzetnicima , bez obzira na puno birokratskih i administrativnih zahtjeva , da se odluče na apliciranje za sredstva iz EU fondova

 

Danas, 3 godine kasnije, investicija je realizirana u Kutini,nova oprema – sušare i kotao na biomasu kupljeni su na međunarodnom otvorenom natječaju.

Zaposleni su novi radnici, njih ukupno 5, što je jako važno za Sisačko moslavačku županiju i sam grad Kutinu koja trenutno ima 6000 nezaposlenih osoba, a nakon našeg dolaska u poslovnu zonu II u Kutinu, porastao je interes i drugih investitora za građevinska zemljišta u navedenoj poslovnoj zoni.

Put je bio dug, naporan i još uvijek neizvjestan, ali važno je da su ciljevi ispunjeni. Sada radimo na novim zadacima.

Ovim putem KLIK PAR želi izraziti zahvalnost prije svega SAF-u (Središnjoj agenciji za ugovaranje i financiranje), zatim MINPO-u (Ministarstvo malog i srednjeg poduzetništva), kao i gradskom poglavarstvu Kutine, na potpori koju su nam pružali tijekom realizacije projekta: HVALA