31. Listopada u 12:00 sati, se održala svečana inauguracija tvrtke KLIK PAR d.o.o. u Kutini.

Tvrtka je nedavno kupljena sa strane talijanske tvrtke Garbellotto Spa koja već 243 godina u Conegliano ( u pokrajini Venecije) je specijalizirana u proizvodnji bačava i čabara za vinske podrume sirom svijeta.

Rezanje prve daske u nasu tvornicu u Kutini i izrada prve barriques bačve će se održati u prisustvu brojnih gostiju.

Inauguraciji je prisustvovao dožupan Sisačko moslavačke Županije,  gradonačelnik grada Kutine sa suradnicima, direktorica ITA Agencija za promidžbu u inozemstvu i internacionalizaciju talijanskih tvrtki , predstavnici hrvatskih suma, Predsjednik Wood clustera i ostali gosti.

Isto tako su bili prisutni i Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, s kapetanicom reprezentacije Samanta Fabris, izbornik Daniele Santarelli, te igračice Martina Samadam.

Oni su sastavni dio Imoco Volley, tvrtka čiji je predsjednik Piero Garbellotto.

Braca Garbellotto koji danas vode tvrtku Garbellotto Spa sa ovom investicijom nastavljaju dugogodišnju suradnju sa Hrvatskom koji je započeo njihov otac, gospodin Pietro Garbellotto već 1950 godine.

S velikim zadovoljstvom vam želimo najaviti da ćemo započeti sa proizvodnjom bačvi i barriques u Hrvatskoj, gdje ujedno i nabavimo sirovinu, komentira CEO tvrtke Piero Garbellotto.

Početna vrijednost investicije je 1,5 miliona eura za 2018 godinu  za kupoprodaju te adaptaciju pilane Klik Par u bačvariju.

Istu smo vrijednost garantirali i za 2019-2020 kako bi osigurali rast tvrtke te sa 11 trenutnih djelatnika došli najmanje do 20 djelatnika kako bi tvrtka Klik Par d.o.o. postala naše sjedište za cijelu Istočnu Europu.